Zorgverzekering 2021 kiezen

Nederlanders zijn verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Veel mensen beseffen niet hoe fijn dit eigenlijk is. Ze beseffen niet hoe duur zorg nou eigenlijk echt is. Doordat wij allemaal een zorgverzekering hebben, hoeven wij nooit te kiezen tussen onze portemonnee of onze eigen gezondheid. De overheid heeft de zorgverzekering verplicht gemaakt omdat zij vinden dat iedereen de zorg hoort te krijgen die zij verdienen.

Natuurlijk zit hier wel een vaste kosten aan maar die mag jij zelf beslissen.

De kosten hangen af van de zorgwensen, eigen risico en premie per maand die jij wilt betalen. Het is natuurlijk wel zo, hoe meer premie jij per maand betaald, hoe meer jij gedekt wordt. Ook kan jezelf kiezen hoe hoog je je eigen risico wilt hebben. Afgelopen jaar zat hier wel een minimum van 385 euro aan maar je kan het altijd hoger maken waardoor jouw premie per maand lager zal zijn.

Maar wat nou als je de tijd er niet voor hebt om dit allemaal zelf uit te zoeken?

Gelukkig bestaan hier tegenwoordig zorgvergelijkers voor. Het enige wat jij moet doen is beslissen wat jouw zorgwensen zijn en hoe hoog je je eigen risico wilt hebben. Deze wensen kan je opgeven bij een zorgvergelijker en die zet netjes alles voor jou op een rijtje. www.zorgkiezer.nl is zo’n zorgvergelijker die jou kan helpen om de beste beslissing te maken. Ze zorgen er altijd voor dat de beste deal boven aan staat om het jou nog makkelijker te maken. Het enige wat jij nog hoeft te doen is het kiezen van de juiste zorgverzekering en overstappen.

12 november is de dag dat de premies bekend worden. Wacht niet te lang met het overstappen naar een andere zorgverzekering. Je hebt hier tot 31 december de tijd voor anders wordt jouw huidige zorgverzekering verlengd met een jaar.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*