Zo werkt de behandeling van een burn out

Burn out Therapie

Wanneer je last hebt van een burn out dan is dit niet iets dat je moet proberen alleen op te lossen. Hoewel er ongetwijfeld mensen zijn die er alleen wel uitkomen, is het niet goed om te denken dat je dit altijd alleen kunt. De behandeling van een burn out kan gelukkig met de hulp van een heleboel mensen:

Burn out Therapie
  • je kunt bij de huisarts aankloppen
  • je kunt via de bedrijfsarts met iemand in gesprek raken
  • je kunt hulp vragen van een praktijkbegeleider
  • je kunt een psycholoog inschakelen
  • je kunt hulp vragen van een maatschappelijk werker

Dit zijn slechts enkele van de faciliteiten die je kunt inschakelen wanneer je last hebt van een burn out. Er is in ieder geval een heel netwerk van experts dat je hierin kan bijstaan. Ook vrienden en familie op de hoogte stellen kan een goede eerste stap zijn. 

De fases van een burn out behandelen

Het behandelen van een burn out gaat geregeld in meerdere fases. In de eerste fase gaat het om het accepteren dat je een burn out hebt. Veel mensen vinden dit heel lastig. Ze willen er niet aan toegeven of denken dat ze zich gewoon aanstellen. Ze moeten die burn out leren accepteren en zoveel mogelijk rust nemen. In deze periode is het ook handig om minder of helemaal niet meer te gaan werken. 

Alles op een rijtje

In de tweede fase van je herstel ga je onder de loep nemen waar het nu precies verkeerd is gegaan. Je gaat samen met hulp proberen te achterhalen welke factoren in je leven ervoor hebben gezorgd dat je een burn out hebt gekregen. Zo kun je jouw leven ook makkelijker aanpassen. Pas in de derde fase ga je al die nieuwe inzichten proberen in de praktijk toe te passen. Hierin kan ook sprake zijn van terugval.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*