Wat te doen bij PTSS?

wat te doen bij ptss

Het is natuurlijk een essentiële vraag voor iedereen die ermee te maken krijgt. Wat te doen bij PTSS? In de eerste plaats is het dan wel belangrijk om goed vast te stellen wat dit nu eigenlijk is. Het is een stressstoornis die optreedt naar een zeer ingrijpende gebeurtenis. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat dit gebeurt na een mishandeling of een levensbedreigende situatie. Het verwerken hiervan kan flink lastig zijn en veel problemen geven in het functioneren. De juiste hulp werkt.

wat te doen bij ptss

De klachten leren herkennen

In de eerste plaats is het zaak om de klachten te leren herkennen. Om te weten wat te doen bij PTSS, is het natuurlijk wel eerst zaak om vast te stellen dat het om deze problemen gaat. Bijvoorbeeld door vast te stellen dat de gebeurtenis steeds opnieuw herbeleefd wordt. Of door te ontdekken dat er sterke angsten uit zijn voortgekomen. Dit zijn zaken die een grote rol spelen in het syndroom. Vervolgens kan dan de juiste hulp worden gezocht voor jou.

wat te doen bij ptss

Beginnen met een test

Om te bepalen of je met het syndroom te maken hebt, is het zaak om eerst een zelftest te doen. Wanneer je vaststelt dat je hier daadwerkelijk mee te maken hebt, dan kan je op zoek gaan wat te doen bij PTSS. In veel gevallen komt het er dan op neer dat je aan de slag gaat met een echte specialist. Die kan zorgen voor de juiste begeleiding. Dit is ook precies wat je nodig hebt. Daarom is dit zo belangrijk.