Wat is vitaliteit?

Wat is vitaliteit

Er zijn veel personen die graag vitaal willen zijn, maar nog zitten met de vraag wat is vitaliteit. Wanneer je vitaal bent, heb je levenslust. Je voelt je daarbij zowel lichamelijk als geestelijk goed. Je hebt gedurende de dag voldoende energie om alle problemen die er op een dag kunnen ontstaan op te lossen. Bij oudere mensen wordt met vitaal vaak bedoelt dat ze kwiek zijn. Dat betekent dat ze vol levenslust en opgewekt zijn. Het vitaal zijn is vaak de basis voor een lang, gezond en gelukkig leven. Wanneer je vitaal wil worden klinkt dat als een hele opgave, maar dat moet het niet zijn. Natuurlijk is het vitaal zijn niet voor iedereen weggelegd. Er zijn personen die snel veel ouderdomsklachten krijgen en daardoor niet meer aan veel dingen mee kunnen doen. Er zijn ouderen die bijna niet meer kunnen lopen of geestelijk aftakelen. Je gezondheid speelt dus een belangrijke om je vitaal te kunnen voelen.

Wat is vitaliteit

Wat kun je doen om vitaal te worden en te blijven?

Het is belangrijk dat je gezond leeft. Niet roken, weinig alcoholische dranken nuttigen is een belangrijke factor.

Je moet ervoor zorgen dat je niet te zwaar wordt. Als je zwaar bent krijg je te veel overtollig lichaamsvet. Overtollig lichaamsvet kan rond je organen gaan zitten, waardoor ze minder hun werk kunnen doen. Je moet er toch niet aan denken dat je lever maar voor 50% werkt.

Wat is vitaliteit

Beweeg voldoende. Dat wil niet zeggen dat je moet gaan sporten. Door regelmatig te wandelen of te gaan fietsen krijg je ook voldoende beweging. Tijdens het bewegen ontspan je je ook waardoor je ook overmatige stress kunt voorkomen.

Vitaal worden en te blijven klinkt ingewikkelder dan dat het in feite is. Wil je advies over dit onderwerp dan kun je via de website contact opnemen met: www.vitalfacts.nl. Ze zullen je met raad en daad bijstaan wanneer je graag fitter en actiever in het leven wil staan.