Wat is IPA bier?

IPA bier

IPA bier is een afkorting van India Pale Ale. Het is momenteel een erg populaire bierstijl en geliefd onder verschillende volkeren. De biersoort is flink gehopt en wordt vaak omschreven als verfrissend. Zo zijn de aroma’s van citrus, ceder en tropisch fruit vaak goed te proeven. Naast deze aroma’s, is de bittere nasmaak ook goed te proeven. 

Hop

De geschiedenis van IPA

Over het ontstaan van IPA gaan meerdere verhalen te ronde. Het meeste bekende verhaal komt uit de 17e eeuw. Het bier werd toen gebrouwen om bij de Britten terecht te laten komen. De britten waren toen der tijd in India en goed bier was daar moeilijk te verkrijgen. Daardoor werd er vanuit huis bier opgestuurd. Echter duurde het maanden voordat het bier de Britten bereikte. Om te voorkomen dat de bier zijn goede smaak verloor, werd er extra hop toegevoegd. Door de extra hop bleef het bier langer goed.

Volle smaak

De verschillende stijlen

Er zijn verschillende IPA bieren te verkrijgen. De meeste bekende variant, is degene uit Engeland. Er zijn in verloop van tijd erg veel verschillende IPA bieren uit Engeland de wereldwijde markt ingekomen. De Engelse variant heeft geroosterde en fruitige smaak. Naast de Engelse variant, heeft Amerika ook haar eigen IPA bier. De Amerikaanse variant heeft een erg hoppige smaak. Naast de American IPA bier, heeft Amerika nog een IPA biersoort op de markt. Deze wordt verkocht onder als Imperial IPA bier. Dit bier staat bekend om het hoge alcoholpercentage.