Voor wie is een combinatie uitvaartverzekering geschikt?

Erfenis

Een combinatie uitvaartverzekering is geschikt voor iedereen die de kosten voor zijn of haar uitvaart wil verzekeren. Bij een uitvaart kunnen de kosten hoog oplopen. Een gemiddelde uitvaart kost al gauw € 8.000, -. Als je altijd zoveel geld op je rekening hebt staan hoef je geen uitvaartverzekering af te sluiten. De meeste mensen hebben wel een spaarrekening voor onvoorziene uitgaven, maar houden geen rekening met een uitvaart. Dat is ook niet iets waar je vaak bij stilstaat. Daarom is het goed om er nu bij stil te staan. Bekijk op overstappen.nl eens wat de mogelijkheden zijn voor een uitvaartverzekering. Je kunt voor meerdere soorten uitvaartverzekeringen kiezen. Eén van de meest afgesloten uitvaartverzekeringen is de combinatie uitvaartverzekering. Vergelijk meerdere aanbieders en meerdere uitvaartverzekeringen met elkaar en bepaal zo de uitvaartverzekering die precies bij jou past!

Het voordeel van een combinatie uitvaartverzekering

De combinatie uitvaartverzekering bestaat uit een combinatie van de natura uitvaartverzekering aangevuld met een vooraf bepaald geldbedrag. De natura uitvaartverzekering is een verzekering waarbij producten en een pakket aan diensten zijn verzekerd die voor een uitvaart noodzakelijk zijn. Je kunt hierbij denken aan het verzorgen en het vervoer van de overledene, rouwbrieven en postzegels, een kist, de crematie of begrafenis. Een natura uitvaartverzekering wordt over het algemeen afgesloten bij een verzekeringsmaatschappij die ook de uitvaartorganisatie is. Bij overlijden komt er iemand van die uitvaartorganisatie om de nabestaanden bij te staan. Het geldbedrag dat vrij komt bij een combinatie uitvaartverzekering is bedoeld om kosten die niet gedekt worden door het dienstenpakket mee te betalen. Hierbij kun je denken aan een koffietafel of lunch met de genodigden, rouwbloemen of kleding. Je kunt online de kosten van een uitvaart berekenen door jouw wensen op te geven.

Een combinatie uitvaartverzekering dekt de meeste kosten van een uitvaart

Steeds meer mensen kiezen voor een combinatie uitvaartverzekering. Een naturaverzekering, met het dienstenpakket, dekt vaak niet alle kosten. Dan is het fijn als er nog een geldbedrag vrijkomt om deze kosten mee te betalen. Bij een kapitaalverzekering krijgen nabestaanden alleen een geldbedrag en moeten ze zelf de hele uitvaart regelen, van de wettelijke papieren tot de koffietafel. Dat betekent in de meeste gevallen dat ze een uitvaartorganisatie inhuren die hen komt helpen. Bij een combinatie uitvaartverzekering komt er, na jouw overlijden, direct al iemand van de uitvaartorganisatie om de nabestaanden te helpen met het uitvoeren van de uitvaart. Wanneer je een combinatie uitvaartverzekering hebt kun je het uit te betalen bedrag meestal zelf bepalen of aanpassen zodat nabestaanden niet voor verrassingen komen te staan. 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*