Verschil router en schakelaar

TP link

Iedereen gebruikt internet en dat willen we ook graag blijven doen. Jammer genoeg laat het internet ons af en toe in de steek maar gelukkig zijn daar genoeg oplossingen voor. Zo heeft TP link genoeg aanbod om ons alsnog het gewenste internet te geven die we zo graag willen. Het maakt niet uit waar we zijn. Het voordeel aan zo een ruime aanbod is dat je kan kiezen tussen snelheid, functie en prijsklasse. Welk model je nodig hebt ligt aan hoeveel personen gebruik zullen maken van de router en waarvoor. Als jij namelijk elke dag zeer intensief computer werk moet doen, heb je een betere en stabielere internetverbinding nodig dan als je het alleen maar voor wat schoolwerk doet. 

TP link

Router

Een modem geeft ons internet via een kabel maar een router geeft ons de mogelijkheid om dat internet op verschillende apparaten tegelijk te kunnen gebruiken. De router zorgt er dus voor dat het internetsignaal over verschillende apparaten gedeeld wordt. Dit wordt gedaan via een wifi netwerk waarop alle apparaten op zijn aangesloten.  

Schakelaars

Kabel internet is sneller en veiliger dan wifi, de kans dat je internet ineens uitvalt is stukken kleiner via de kabel. Wanneer je extra geld betaald voor beter internet is het eigenlijk zonde om deze niet zonder een kabel te gebruiken. Goede internet is namelijk alleen maar te krijgen via de kabel. Met een schakelaar kan je alsnog alle apparaten op hetzelfde netwerk laten werken. Je stopt namelijk de internet kabel en de rest van de kabels voor elk gewenst apparatuur in de schakelaar en daarna gebruiken jullie nu allemaal het zelfde netwerk.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*