Het pandemic spel: een volledig actueel bordspel voor jong en oud

Pandemic spel

Er zijn letterlijk duizenden bordspellen op de markt om uit te kiezen. Sommige mensen zijn heel fanatiek in bordspellen en doen maar al te graag met hun vrienden een avond lang bordspellen. Een spel dat nu steeds populairder lijkt te worden is het Pandemic spel. Dit bordspel draait om een virus dat zich snel verspreidt. Het is dus zeker nu, in een tijd waarin corona aan de orde van de dag is, een actueel spel dat opzienbarend genoeg steeds meer wordt gekocht.

Pandemic spel

Wat is het Pandemic spel?

Pandemic is een bordspel serie die zich afspeelt in een tijd waarin er vier besmettelijke virussen zijn uitgebroken die jij samen met je vrienden moet tegenhouden. In het Pandemic spel speel je in plaats van tegen je vrienden met elkaar. Het is dus belangrijk om goed samen te spelen om het spel helemaal af te maken met zijn allen. Het is een populair bordspel door dit element: je moet echt samenwerken en hoeft niet elkaar af te maken. 

Uitbreidingen van het spel kopen

Heb je het spel al een tijdje en ben je toe aan nieuwe elementen? Naast de Pandemic basisversie zijn er ook vele uitbreidingen waarin extra elementen en rollen zijn toegevoegd zodat je nooit uitgespeeld raakt. Dat is net als bij veel andere bordspellen dus de perfecte manier om het spel weer helemaal als nieuw te maken voor jezelf. Bovendien kun je alsnog spelen met mensen die het spel nog niet eerder hebben gespeeld, omdat de basisversie ongewijzigd is.

Pandemic spel

Verschillende edities

Er zijn veel verschillende edities om uit te kiezen als je het Pandemic spel wil gaan kopen:

  • allereerst is er de original basisversie die uit is gebracht in 2008
  • dan heb je de anniversary edition
  • er is ook nog een Engelstalige versie
  • daarnaast heb je de uitbreidingen In The Lab, Rapid Response, Legacy, Rising Tide en nog meer uitbreidingen