Een prettige rolstoel

rolstoel

Voor verschillende situaties is het nodig om een rolstoel te kopen. Het verschil zit hem dan voornamelijk in of de handicap blijvend of tijdelijk is. Wanneer je een rolstoel nodig hebt, is het belangrijk dat deze van hoge kwaliteit is. Om een rolstoel van hoge kwaliteit te kopen en die passend is bij de situatie, zul je op een aantal zaken moeten letten.

Comfortabel

Een rolstoel kopen

Wanneer je een rolstoel wilt kopen, komt hier aardig wat voorbereiding in zitten. Je zult namelijk rekening moeten houden met veel aspecten. Zo is onder andere de reden waarom een rolstoel nodig is van belang. Daarnaast kan het ook zijn dat je een rolstoel nodig hebt voor sportactiviteiten. Wanneer een rolstoel voor sportactiviteiten gebruikt gaat worden, is hier een compleet anders model voor. Naast het sporten, is het ook van belang dat er na wordt gedacht over het vervoer. Zal de rolstoel vaak vervoerd moeten worden, of wordt de rolstoel voornamelijk thuis en rondom huis gebruikt?

Mobiel

De grootte van een rolstoel

Je kunt een huis zowel voor binnen als buiten activiteiten gebruiken. Wanneer een rolstoel voornamelijk voor activitteiten binnenshuis worden gebruik, is het van belang dat de persoon mobiel blijft. Een te grote rolstoel is dan niet prettig. Een binnenrolstoel heeft over het algemeen een kleinere breedte. Hierdoor is die beter wendbaar en is dat erg prettig voor het gebruiksgemak. Houd hier dan ook rekening mee wanneer je een rolstoel wilt kopen. Zo voorkom je een hoop frustraties en hoef je niet later alsnog een nieuwe rolstoel te kopen. Wanneer je daarentegen erg groot bent, is het fijn als de rolstoel ook aansluit op het lichaam. In dit geval is een wat bredere stoel prettig.